Forældre har ventet 5 år på hjælp

Et fortvivlet forældrepar har gennem 5 år forgæves forsøgt at få en støttepædagog til deres datter efter råd fra alle eksperter.

Men gang på gang har de fået afslag med begrundelsen, at der ikke er penge nok.

Første gang Britt Saabye blev klar over, at hendes 8-årige datter Emilie havde problemer, var da hun begyndte i børnehave.

Emilie lider af social funktionsforstyrrelse, og det gør, at hun blandt andet ikke kan begå sig blandt andre børn. Siden har faglige eksperter på blandt andet Odense Universitetshospital vurderet Emilie og alle er enige om, at hun har brug for hjælp.

Men den hjælp er aldrig kommet til trods for at Britt Saabye og hendes partner flere gange har forsøgt at råbe Kerteminde Kommune op.

- Så får vi at vide hele tiden at vide, at der ikke er flere penge. Rigtig mange gange, fortæller Brit Saaby, mor til Emilie.

Formanden for børne- og ungeudvalget i Kerteminde Kommune har først lige hørt om sagen, men lover at der bliver grebet ind nu.

- Jeg har bedt forvaltningen om en redegørelse, Annette Vilhelmsen, formand for Børne- og skoleudvalg, Kerteminde (SF).

Udvalgsformanden vil ikke afvise, at der er brug for flere penge til at hjælpe børn med særlige problemer. Det vil kommunen nu kigge nærmere på.

Emilies forældre håber, at deres datter nu snart får den hjælp hun har brug for.

Oversigt

    Oversigt