Forældre kritiserer bortvisning: Efterskole står fast

Bernstorffsminde Efterskole i Korinth fastholder hjemsendelse af 16 elever trods kritik fra forældre.

En række forældre til bortviste elever på Bernstorffsminde Efterskole i Korinth kritiserer skolen for hjemsendelsen af 16 elever. 

Tidligere på ugen blev eleverne bortvist og ekskluderet fra undervisningen. Imod skolens regler drak de 16 elever alkohol, og i onsdags forklarede forstander Lars Kirkegaard bortvisningen således til TV 2/FYN:

- Vi ønsker ikke at tage ansvar for elever, der indtager alkohol. Det påvirker dem, og vi vil ikke have det ansvar for påvirkede elever.

De 16 elever har alle indrømmet, at de har drukket alkohol. De blev sendt hjem på en såkaldt tænkepause med 30 øvrige elever, der havde tages snus. Kun eleverne, der har drukket, er blevet bortvist.

Snusforbrug 

Siden da har skolen modtaget mails, opringninger og haft møder med flere forældre.

- Flere forældre har kritiseret os for at straffe eleverne for deres ærlighed. Den kritik gør indtryk, og hele processen de seneste uger giver anledning til, at vi gennemgår vores procedurer. Ingen ønsker en gentagelse af denne sag, siger Lars Kirkegaard.

Alligevel ændrer han og skolens øvrige ledelse ikke beslutningen om hjemsendelse. 

- Det er en sag med mange nuancer og dilemmaer, og vi tager bestemt ikke let på beslutningen. Men vi er også efter mange overvejelser og genovervejelser i samråd med vores bestyrelse nået frem til, at vi fastholder beslutningen om at hjemsende de 16 elever, siger han. 

Han understreger, at det, der står tilbage er, at alkoholindtagelse på ingen måde er lovligt på efterskolen. Snusforbruget er ligeledes noget, som skolen ikke ønsker, og derfor tager efterskolen nu fat på en indsats, der skal bidrage til en kulturændring blandt de unge. I første omgang vil der på søndag være et fællesmøde på skolen med snus som tema. 

Oversigt

    Oversigt