Forældre på dørvagts-kursus

18 forældre og frivillige fra Nyborg begyndte onsdag aften på et kursus som dørmænd. De skal lære at blive bedre til at styre unge ved lokale diskoteksfester.

På skemaet for står der konfliktløsning, narkotest og sikkerhedsudstyr mod for eksempel knive. Undervisere er hentet hertil fra vagt og dørmandsuddannelsen i Århus. Målet med kurset er at klæde deltagerne på, så de som dørmænd kan takle voldelige gæster og samtidig tænker på egen sikkerhed.

Det er Avlsgårdsforeningen i Nyborg, der har taget initiativ til kurset. Foreningen arrangerer diskoteksfester i den lokale tennishal for områdets 7. - 10. klasser en gang om måneden. Foreningen oplever at tonen mellem de unge er blevet hårdere.

De 18 deltagere på kurset er forældre og frivillige, der arbejder som dørmænd ved foreningens diskoteker. Kursisterne forpligter sit til at arbejde som frivillige ved foreningens diskoteker de næste 2 år.

Det er undervisere fra Århus Tekniske Skole, der står for undervisningen. De underviser til daglig professionelle dørmænd, og det er første gang at de underviser et hold udelukkende med forældre og frivillige. Et væsentligt budskab er forebyggelse gennem kommunikation.

Efter de 35 timers dørmandskursus kan deltagerne hos politiet få et bevis på, at de nu er uddannede autoriserede dørmænd.

Oversigt

    Oversigt