I det fynske folks tjeneste

Forældre til kamp for folkeskolen

01:19

1 af 2

Alt for mange elever i Nyborg fravælger folkeskolen til fordel for fri- eller privatskoler. Det mener en række forældre til børn i folkeskolen. Nu vil de vende udviklingen.

Blot 66 procent - altså to ud af tre af kommunens børn - startede i august i 0. klasse på en kommunal skole. De resterende valgte enten en friskole eller privatskole.

Den udvikling vil en gruppe forældre i Nyborg nu have vendt.

- Vi skal være med til at fortælle forældrene, hvorfor de skal vælge folkeskolen. Vi har lyst til at fortælle, at folkeskolen er rigtig god, og det vil vi gerne have bredt ud til forældre, der forhåbentlig bliver kommende folkeskoleforældre, siger Dorthe Boe Danbjørg, der er mor til to børn i en folkeskole i Nyborg.

Udviklingen i Nyborg skiller sig markant ud fra tendensen på resten af Fyn, hvor næsten 90 procent af børnene starter i en folkeskole.

- Der er måske noget rygtedannelse og der er antagelser om at private skoler er bedre, og der er en tradition for friskoler på Fyn. Men vi har lyst til at gå ind og fortælle at folkeskolen er bedre end sit rygte. Vi oplever hver dag et engageret personale og nogle børn der trives og har det rigtigt godt i folkeskolen, siger Dorthe Boe Danbjørg.

Forældrene i Nyborg er inspireret af den københavnske forældreorganisation Bryg Folkeskolen. Foreningen Brug folkeskolen i Nyborg vil nu ud og fortælle om folkeskolens fortrinligheder, så kommende forældre får et bedre indtryk af folkeskolen.

- Vi kan være med til at fortælle en historie om skolen, som skolen ikke selv er god nok til at fortælle. Forældre kan måske have en skepsis, hvis de gode historier om folkeskolen bliver fortalt af skolerne og af politikere, og der har vi som forældre måske større troværdighed, siger Dorthe Boe Danbjørg.

Ved du noget? Så send os et tip