Forærer sit kolonihavehus til børn

80-årige Erna Gudsø havde ikke kræfter til at passe sit kolonihavehus. Derfor forærede hun det til børnehavebørn i Svendborg.

Der var fest i børnehøjde, da børnehavebørnene fredag fik et kolonihavehus.

- Det betyder rigtig meget at alle vores børn kan komme her og nyde det i haven og møden hinanden på tværs af hele byen, siger Bettina Stryhn, der er leder for Børnegården Byparken i Svendborg.

80-årige Erna Gudsø er den glade giver af kolonihavehuset. Hun har haft huset i fire år, men kunne ikke selv holde haven længere.

Så i stedet for børnene nu glæde af huset og haven - og det er betaling nok for Erna Gudsø.

- Det var lige som jeg havde tænkt mig. Borde og bænke inde i huset, og der kan være mange børn. Og det at de planter en plante og kan se en orm, et insekt og lege at det er en urskov henne ved de store buske. Og jeg får jo så meget glæde. Bare solen skinner, her er nogen, siger Erna Gudsø.

Flere institutioner deler huset

Det er tre børnehaver on en vuggestue, der skal deles om kolonihavehuset i Svendborg.

- Der skal være ærter og gulerødder og nogle bær som børnene kan rende og plukke af og opleve årstiden. Se hvad der sker, når man sår tingene, til de spirer og gror og man kan spise det, siger Bettina Stryhn.

Børnene tog hurtigt haven i brug, og Oscar Boesgaard Rasmussen fra Mariasøstrenes Børnehus var ikke i tvivl om, hvad sådan en kolonihave kan bruges til:

- Man kan spille fodbold og lege og løbe rundt om kap. Og dem der vinder, de må få en is, og dem der bliver sidst og nummer fem, de får også en is.

Oversigt

    Oversigt