Forårsfornemmelserne forsætter: 10 grader på onsdag

Men torsdag bliver de tocifrede varmegrader afløst af temperaturer omkring frysepunktet igen.

Årets første forårsmåned viser sig fra sin bedste side i begyndelsen af ugen, hvor især onsdag bliver en lun fornøjelse med solskin og stort set ingen vind.

Men det fine vejr fortsætter ikke, for vejrugen kan deles i to vidt forskellige vejrtyper, fortæller vagtchef ved DMI Henning Gisselø:

- Her først på ugen får vi solen at se, og lun luft kommer op fra syd. Temperaturerne sniger sig langsomt op i nærheden af 10 grader, og vinden bliver svag til jævn.

- Og så går det til gengæld ned ad bakke, og vinden drejer om i det østlige hjørne, og det er altså koldt for tiden. Det kommer til at føles morderligt koldt, når vi kommer så langt, fortæller vagtchefen.

Særligt onsdag bliver en lun dag med temperaturer omkring 10 grader. Også selvom solen ikke skinner hele dagen ligesom den gjorde søndag.

- Man skal ikke sætte næsen op efter en solskinsdag, som den vi havde søndag.

- Men onsdag er vinden nærmest fraværende, og temperaturerne kan nå helt op på 11 til 12 grader, hvis vi er heldige, siger Henning Gisselø, der peger på, at onsdag bliver årets hidtil varmeste dag, hvor især midtjyder kan få lyst til at smide den varme frakke.

Allerede dagen efter vil vejrmenuen byde på bidende kulde, der kan give danskerne lyst til at krybe tilbage i vinterhiet.

Selvom temperaturerne ligger lige over frysepunktet om dagen, vil en isnende østenvind få det til at synes koldere. Samtidig bliver det mere skyet.

- Vi får en periode med temmelig meget østenvind, der kan være hård, og temperaturer på to til tre grader. Det kommer til at føles rigtig koldt og vinteragtigt, advarer vagtchefen.

Nattetemperaturerne vil hele ugen dykke under frysepunktet. Til gengæld kan man i ugens løb lade paraplyen ligge derhjemme, for der er hverken regn eller sne på vej.

Oversigt

    Oversigt