Forbrugerminister: Slik væk fra børnehøjde

Chips, sodavand og slik skal væk fra kassen i butikkerne. Det krav stiller forbrugerminister Carina Christensen nu til de store dagligvarekæder. Det er ikke vores skyld, at danskerne bliver fede, lyder kritikken fra Dansk Erhverv.

Fede børn

Børn spiser for meget slik og bliver for fede. Og de bliver for let fristet, når de søde sager ligger i øjenhøjde i butikkerne.

Men det skal nu laves om. Forbrugerministeren vil have butikkerne til at gemme det usunde væk og få frugt og grønt frem i stedet.

- Det vil være et godt sted at starte, hvis butikkerne fjerner slikket fra børnehøjde. Slikket kan så blive flyttet ned i et hjørne af butikken, hvor kunderne ikke kommer så tit, siger Carina Christensen til Berlingske Tidende.

Men det vil Dansk Erhverv overhovedet ikke høre tale om. Fedme er ikke butikkernes ansvar, og politikere skal ikke blande sig i, hvordan butikkerne bliver indrettet.

- Hvad bliver det næste? Skal varer som primadonnaost og 80 % chokolade pakkes ind i kedeligt brunt papir og placeres på de øverste hylder, der kun kan nås med en stige, lyder det fra Lone Rasmussen, der er forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv.

105 kg. om året

Carina Christensen vil inden for den næste måned bede landets supermarkedskæder om at komme til Forbrugerministeriet for at enes om et fælles kodeks, der skal bekæmpe usunde fødevarer.

En undersøgelse viser, at danske børn i gennemsnit spiser 29 gram slik om dagen. Det svarer til godt 105 kg. om året.

Oversigt

    Oversigt