Forbrugernes førstekvinde er i Folketinget

Camilla Hersom kommer i Folketinget og skriver historie ligesom Dorte Bennedsen og Lis Groes.

Camilla Hersom har historien med sig, når hun som formand for Forbrugerrådet kommer i Folketinget for De Radikale. Før hende brugte socialdemokraterne Lis Groes og Dorte Bennedsen posten som politisk afsæt.

Den 40-årige cand. scient pol. har også historien med sig i Middelfartkredsen. Den har i årevis genvalgt hendes partifælle Niels Helveg Petersen. Derfor hjalp han hende i valgkampen på Vestfyn, hvor han er et velkendt ansigt.

Camilla Hersom blev i 1990 student fra Næstved Gymnasium, og syv år senere kunne hun kalde sig master i europæiske studier fra Cambridge University. I 1999 blev hun cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Som nyuddannet blev Camilla Hersom ansat i Erhvervsfremmestyrelsen. I 2000 kom hun til Finansministeriet, først som fuldmægtig, senere som specialkonsulent. Siden 2006 har hun været formand for Forbrugerrådet.

Hun har også undervist som ekstern lektor i offentlig forvaltning ved Københavns Universitet siden 2006.

Hos De Radikale begyndte Camilla Hersom i 1992 i Radikal Ungdom. Siden 2004 har hun siddet i De Radikales hovedbestyrelse og forretningsudvalg. I 2004 opstillede hun til Europaparlamentet og blev førstesuppleant.

Hun afviste at indtræde i parlamentet, da Anders Samuelsen i november 2007 nedlagde sit mandat som nyvalgt til Folketinget for Ny Alliance.

I 2005-06 var Camilla Hersom opstillet i Ringstedkredsen. I januar 2008 blev hun opstillet af den traditionsrige Middelfartkreds, der har haft et radikalt folketingsmedlem siden partiets stiftelse i 1905.

Oversigt

    Oversigt