I det fynske folks tjeneste

Forbryder åbner Ret og Strafmuseum

Morten Grundwald - Olsenbandens Benny - skal for en kort stund bag tremmer, når han åbner det ny Ret- og Strafmuseum i Faaborg.

Danmarks første og eneste Ret- og Strafmuseum åbner fredag i Faaborg i det gamle ting- og arresthus. Olsen-bandens Benny kommer og indvier museet.

Morten Grundwald, alias Benny fra Olsen-banden skal for en gangs skyld selv i spjældet, når han indvier det nye Ret- og Strafmuseum i Faaborg.

Med sig har han en rekvisit fra Olsen-banden filmene, og den vil han aflevere til museet.

- Jeg vil ikke afsløre, hvad det er for en rekvisit, men det er en, Morten Grundwald har brugt i filmene, og den bliver udstillet i et pengeskab som vi bruger som montre, siger museumsdirektør Peter Thor Andersen fra Øhavsmuseet som det ny Ret- og Strafmuseum er en del af.

Morten Grundwald skal åbne museet officielt, fordi filmverdenen er den, de fleste forbinder med retssystemet og straf, fortæller Peter Thor Andersen:

- Ret og straf er et emne, de fleste kun kender fra film. De tror, at det er noget med dommere med paryk og en hammer, fordi de har set det i amerikanske film, og en dansk krimiefterforsker er ligesom Sara Lund fra Forbrydelsen. Derfor synes vi det var oplagt at tage en af dansk films største vaneforbrydere og bruge ham i forbindelse med indvielsen.

Museet indvies klokken 14, når Benny ankommer i en stor amerikanerbil, og der vil være aktiviteter foran museet fra 14 til 16.

Bagefter er museet åbent til klokken 17.30 som almindeligt museum.

Ved du noget? Så send os et tip