Forebyggende anholdelser var ulovlige

Anholdelsen af tre aktivister -  før Dansk Folkepartis årsmøde i Odense sidste år - var ulovlig. Det afgjorde Retten i Odense fredag. De tre anholdte aktivister får nu hver udbetalt en erstatning for den ulovlige anholdelse.

Betjentene, der anholdt de tre aktivister, havde henvist til den nye politilov, som giver ordensmagten ret til at anholde borgere for at afværge, at andre bliver udsat for fare.

De tre aktivister fandt ikke at anholdelserne var i orden, og de lagde sag an mod politiet og krævede erstatning.

Og fredag gav dommeren i Odense de tre anholdte fra Nordjylland ret. Anholdelserne blev kendt ulovlige og de tre aktivister blev hver tilkendt en erstatning på 1.900 kr plus tillæg og renter.

Glæde over afgørelsen

- Familien Danmark kan glæde sig. Med denne dom er det fastslået at danskerne har ret Claus Bonnez, advokat for de tre aktivister.

De tre aktivister glæder sig også over afgørelsen.

-Det her viser, at der er grænser for hvordan politiet kan tillade sig at fare frem, og nu kan jeg igen trygt gå til demonstration, lyder det fra Brian Skov Nielsen.

Overvejer appel

Anklagemyndigheden fra Odense Politi tager dommen til efterretning, og vil nu overveje om dommen skal appeleres.

- Dommen går os jo imod. Vi skal lige trække vejret og have nærlæst dommen og så finde ud af hvad vi gør, siger Kirsten Flummer, der er offentlig anklager hos Odense Politi.

Oversigt

    Oversigt