I det fynske folks tjeneste

Foreløbig afgørelse i ældgammel forureningssag

En ældgammel forureningssag fra Svendborg nærmer sig måske en afslutning. Virksomheden Uniscrap vil efter flere års tovtrækkeri i klagesystemet blive pålagt at rydde op efter en forurening med olie og metaller. Men virksomheden har fortsat klagemuligheder.

-

En ældgammel forureningssag fra Svendborg nærmer sig måske en afslutning. Virksomheden Uniscrap vil efter flere års tovtrækkeri i klagesystemet blive pålagt at rydde op efter en forurening med olie og metaller på en grund i Svendborg. Men virksomheden har fortsat klagemuligheder.


Uniscrap har flere klagemuligheder
 

For seks år siden gav Fyns Amt Uniscrap A/S påbud om at oprense jordforureningen på virksomhedens grund. Men virksomheden ankede amtets påbud, og siden da har sagen kørt i ring mellem Miljøstyrelsen og Miljøklagenævnet.

Nu er Miljøstyrelsen endelig kommet med et udkast til en afgørelse i sagen, og den pålægger Uniscrap A/S at følge amtets påbud om oprensning af jorden for olie og metaller.

Afgørelsen træder dog ikke i kraft før både amtet og virksomheden har kommenteret afgørelsen, og hvis afgørelsen bliver endelig har Uniscrap endnu seks måneder til eventuelt at anke afgørelsen videre i til domstolene.

Dermed kan en af Fyns længste forureningssager trække ud nogle år endnu.

Uniscrap og Fyns Amt er tidligere nået til enighed om oprensning af firmaets grund i Odense.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.