Forfald lukker del af børnehave

Børnehaver, skoler og haller forfalder i Odense. Børnehaven Lindegården er nu så farlig for børnene, at halvdelen af institutionen lukkes fra imorgen.

Gul stue i børnehaven Lindegården lukkede ved fyraften i dag, og den åbner ikke i morgen. Det er ikke længere sikkerhedsmæssigt forsvarligt at have børn på stuen.

Stue holder til i en 30 år gammel barak. Fundamentet i en barakker er kraftigt medtaget af råd. Det skaber huller i gulvet og revner i væggene.

Men det er ikke kun Lindefården der forfalder. Mange af Odenses skoler, daginstitutioner og haller er i dårlig stand. I Korup Hallen har flere års manglende renovering sat sit præg.

Børne- og ungerådmand Jane Jegind, Venstre, i Odense kommune vil nu have gjort noget ved problemet. Penge skal findes, når der skal forhandles om brugen af oppverskuddet fra fusinon af Odense energi - og ved budgetforhandlingerne, mener Jane Jegind.

I Lindegården er leder Liselotte Vesterholm ved at finde en løsning på børnepasningen de næste dage. Hun håber pengene kan findes til den tiltrængte renovering.

Oversigt

    Oversigt