Forfatterspirer på vej op i Svendborg

Hvis man gerne vil være forfatter, kan man vente på den guddommelige inspiration. Eller også kan man tage på Bibliotekets Forfatterskole i Svendborg.

Ikke så få unge mennesker har skrevet deres lidelser og kærlighedslængsler ud på skrift. Teenagere er benhårde kapaciteter, når det gælder om at føle verden og al dens smerte og fornøjelse.

Mangt en ungmø og ungersvend har da også set sig som den næste store forfatter, der bryder igennem med et gigantisk brag og sikrer familieformuen plus almen hæder og anerkendelse resten af livet. Sådan går det for de færreste. Skrivebordsskufferne rundt om i landet er fyldt med mesterværker, der dog aldrig nåede forlagene, endsige boghylderne. Der er nemlig pokkers langt fra de store ideer og flotte ord til udgivelse og anmeldelser.

Men der er en mere praktisk og realistisk vej at gå hen mod forfatterlivet. Man kan for eksemple tage en tur til Svendborg tirsdag eftermiddag. Igen i år arrangerer biblioteket nemlig forfatterskole for unge talenter mellem 12 og 17 år. Undervisningen forgår over 12 undervisningsgange

Stærke kræfter bag kateteret

Forfatterskolen varetages af to lokale forfattere, Vagn Remme og Mikael Josephsen. Sidstnævnte modtog for nylig Svendborg Kulturpris 2016 for sit forfatterskab.

De to forfattere underviser ikke kun i den kreative skriveproces, men kan også vejlede de unge i den hullede vej mod udgivelse. Der er nemlig en vældig bunke lavpraktisk arbejde forbundet med at få sin bog udgivet, og det kender de to undervisere alt til.

Teenagere er de kommende forfattere

Når Svendborg Bibliotek holder fast i at afholde forfatterskole, så skyldes det, at biblioteket gerne vil styrke det litterære miljø blandt de unge. Det handler jo om, at der også skal komme nye bøger på hylderne, og hvorfor skulle de ikke blive skrevet af blandt andet unge fra sydfyn, fortæller børnekulturkonsulent Anne Gunnar.

- Som teenager er man åben og uden filter. Man føler rigtigt meget og hvis det kan komme ned på papir, er det bare godt, fortæller Anne Gunnar.

Undervisningen foregår på Svendborg Bibliotek hver tirsdag i februar, marts og april.

Se med på TV 2/FYN, når Fyn Live med Signe Ryge sender fra Svendborg Bibliotek kl. 17.25 og 18.05.

Oversigt

    Oversigt