Forgiftet af havegrill

En familie på fem fra Munkebo blev tidligt mandag morgen hentet af ambulancer. De havde sat havegrillen indenfor og blev kulilteforgiftede.

Klokken fem mandag morgen fik Fyns Politi besked om, at der var sendt fem ambulancer afsted til Munkebo for at hente en hel familie med kulilteforgiftning.

- Familien har grillet søndag aften udenfor. Da det så blev køligere, besluttede forældrene at tage grillen med indenfor for at få glæde af varmen, men dog med åbne vinduer, forklarer vagtchef Lars Thede.

Efter tre kvarter beslutter forældrene, at de nok hellere må sætte grillen udenfor alligevel. Men på det tidspunkt har alle fem familiemedlemmer formentlig fået kulilteforgiftning.

- Tidligt i morges begyndte alle at kaste op. Man kan selvfølgelig diskutere, om det er maden eller grillen, men jeg ved, at to familiemedlemmer er blevet bragt til Rigshospitalets trykkammerafdeling, siger vagtchefen.

Det er livsfarligt at grille indendørs, fordi der opstår en såkaldt ufuldstændig forbrænding. Grillen udvilker kulilte, som blokerer for iltoptaget i blodet.

Oversigt

    Oversigt