Forlig om p-pladser i Svendborg

En månedlang strid om en ny plan for Svendborg Bymidte ser nu ud til at få en ende. Striden handler om 15 parkeringsplader midt i byen.

Hidtil har SF fastholdt at torvet i midtbyen skal være bilfrit, men nu har Bruno Hansen, der er formand for den politiske styregruppe, ændret opfattelse. Efter et møde med Shopping Svendborg fredag er han klar til acceptere de 15 p-pladser.

- Det her er en pragmatisk løsning, der gør at vi kan komme videre. Vi skal have udviklet vores bymidte og skabt en grøn kile, og indtil nu har diskussionen om p-pladserne overskygget visionerne, siger Bruno Hansen.

Det nye kompromis om p-pladserne betyder, at der kun være bilfrit på Torvet tre måneder om året.

- Det er afgørende at vi nu kan komme videre, og når projektet er færdigt, kan det være at de handelsdrivende er enige med os i, at bilerne ikke bør være der, siger Bruno Hansen.

1304 pplads1

For Mette Edri, der driver en møbelbutik i Svendborg, kommer det enigheden dog for sent. Hun har sagt sit lejemål op, og flytter forretningen til Møllergade.

- Det er fint, at de lytter, men det er for sent for os. Kunderne kommer ikke og handler hos os, hvis de ikke kan parkere, og jeg havde ikke mere tid til at vente, derfor flytter vi, siger Mette Edri.

Men mange af de andre handlende er glade for at der nu bliver bevaret p-pladser i bymidten.

- Vi har kæmpet i lang tid for det. Nu bliver der plads til bilerne, og det betyder meget for de handlende, siger Mogens Balle Jørgensen, der er citychef i Shopping Svendborg.

Oversigt

    Oversigt