I det fynske folks tjeneste

Formand forlader gidselrederi i utide

Rederiets formand siden 2008, modedirektør Sysser Zerlang Philipson har forladt posten.

Midt i en vanskelig tid, hvor rederiet Shipcraft A/S kæmper for at få sine seks søfolk fri af et langvarigt fangenskab hos somaliske pirater, er rederiets bestyrelsesformand Sysser Zerlang Philipson trådt tilbage.

Ifølge nyhedsportalen Shipping Watch fremgår formandsskiftet af en meddelelse til CVR-registret onsdag, selv om det har været en realitet siden mandag.

Ny formand er rederiets hovedejer, den svenske multimillionær John Arne Larsson. John Arne Larsson var selv direktør i rederiet fra slutningen af 1980'erne og frem til 2001. Siden har han - med korte afbrydelser - været medlem af bestyrelsen.

Sysser Zerlang Philipson har siden 2008 været formand for Shipcrafts bestyrelse og blev senest genvelagt i slutningen af maj i 2012. Hun er desuden kendt som direktør i det eksklusive modetøjsfirma Noir.

Den 12. januar 2011 blev et af rederiets fragtskibe, Leopard, angrebet af somaliske pirater i Det Arabiske Hav. Piraterne fik ikke skibet med, men kidnappede den seks mand store besætning, to danskere og fire filippinere.

Besætningen er fortsat gidsler hos somaliske pirater. Shipcraft meddelte i sidste uge, at rederiet fortsat arbejder tæt sammen med myndighederne samt rederiets rådgivere og forhandlere om at få frigivet besætningen.

De to danske besætningsmedlemmer er begge blevet uddannet på Marstal Navigationsskole. Her blev der tirsdag hængt et kæmpe banner op, der tidligere har hængt på Rådhuspladsen i København. Banneret er en del af Ekstra Bladets kampagne for at få løsladt de seks gidsler.

/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip