Formstærke Søren Kragh får frit spil i Flandern Rundt

Der er store forventninger til den fynske cykelrytter Søren Kragh Andersens fremtid i klassikerne. Søndag kører han i Flandern.

Måske fik publikum et kig ind i fremtiden, da Søren Kragh Andersen pludselig befandt sig i selskab med cykelsportens tungeste drenge i afslutningen af Gent-Wevelgem i søndags.

I hvert fald er det sådan, fremtiden ser ud i den 22-årige fynbos hoved: Søren Kragh Andersen mod Peter Sagan, Greg Van Avermaet og Niki Terpstra i de største løb.

Løb som legendariske Flandern Rundt, der køres søndag.

Respekt, ikke frygt
- De kører stærkt, men jeg kommer tættere og tættere på. Jeg har respekt for dem, men jeg er ikke bange for at køre cykelløb imod dem, siger Søren Kragh Andersen om de prominente konkurrenter.

Han blev sidste år hentet til det tyske hold Sunweb, der ser en kommende klassikerspecialist i den talentfulde dansker.

Holdledelsen har forelsket sig i Kragh Andersens aggressivitet og vilje til at vinde for nærmest enhver pris.

- Han har den fandenivoldskhed, der er essentiel i cykelløb på dette niveau - ikke mindst endagsløb i klassikerterræn, siger Morten Bennekou, der er sportsdirektør hos Sunweb.

- Han vil det så meget og kører med kniven mellem tænderne, når vi nærmer os finalerne. Han er ikke bange for at tage kampen op imod folk som Sagan og Terpstra, uddyber han.

Stor fremgang
Efter en debutsæson på det jævne har Søren Kragh Andersen vist stor fremgang i de første måneder af 2017.

Formen er så god, at han er en af de Sunweb-ryttere, der får lov at jagte personlig succes i Flandern Rundt.

- Vi har ikke en åbenlys kaptajn i sådan et løb. Han vil ikke få en bundet rolle. Søren vil være en af et par ryttere, der kan køre sin egen chance, siger Bennekou.

Kragh Andersen vandt mange løb i ungdomsårene, men springet til verdenseliten for seniorer er stort.

Det kræver øvelse og hård træning at få benene til at lystre på den anden side af 200 kilometer. Et løb som Flandern Rundt er 60 kilometer længere.

- Der er sket rigtig meget på et år.

- Jeg bliver ikke træt på samme måde, men får bedre og bedre ben, jo længere vi kører. Et år på højeste niveau i cykling gør meget. Man får hurtigt hår på brystet, siger Søren Kragh Andersen.

Hårdt løb på dårlige veje
En vis hårdhed er også nødvendig i Flandern Rundt, det sagnomspundne løb på belgiske veje af tvivlsom kvalitet.

- Flandern Rundt er måske det vildeste af dem alle sammen - også for rytterne. Det er både farligt, men også et stort løb at kunne sige, man har kørt, siger Søren Kragh Andersen.

- Det er vildt på selve dagen, men det er også stort at tænke tilbage på. Du føler lidt, at du er en del af historien. Det bliver ikke større for os ryttere. Vi vil nærmest slå os selv ihjel på den dag.

Oversigt

    Oversigt