Fornem pris til fynsk kok

Restauratør og kok Puk Lyskjær Larsen, restaurant Rudolf Mathis i Kerteminde, har fået Champagneprisen, som betegnes Danmarks største gastronomiske hæder.

Begrundelsen for prisen er, at Puk Lyskjær Larsen med dygtighed og fantasi har fået restaurant Rudolf Mathis placeret i den absolutte top blandt danske spisesteder.

På Rudolf Mathis oplever man klassisk fransk gastronomi tilsat fynsk fornuft og Puk Lyskjær Larsens fantasi.

Puk Lyskjær Larsen blev født i 1955. Han åbnede Rudolf Mathis i 1985 og opkaldte den efter hans to oldeforældre, Hans Rudolf og Niels Mathis, der begge var aktive i Kerteminde Havn.

Champagneprisen på 50.000 kr. uddeles i samarbejde mellem Det Danske Gastronomiske Akademi og livsstilsmagasinet SMAG & BEHAG.

Bag prisen står fem champagnehuse: Ayala, Deutz, Louis-Roderer, Mailly og Pol Roger.

Prisen uddeles for 11. gang i 2009.

Oversigt

    Oversigt