Fornem pris til SDU-racerbil

Et hold studerende fra SDU er netop vendt hjem med en fornem pris fra England. SDU Vikings deltog med deres egen racerbil i løb på den berømte formel 1 bane Silverstone.

Det var anden gang, at SDU Vikings deltog i det internationale motorløb for studerende "Formula Student" på den berømte bane i England.

- Jeg var så heldig at jeg fik lov at køre bilen og en ting er at gå rundt og kigge op på tribunerne, men når man står på banen og kan høre motoren brage og kan mærke man bliver skudt afsted, det er en fantastisk oplevelse, fortæller Benjamin Jensen, der studerer robotteknologi på Syddansk Universitet.

Drengedrøm

SDU Vikings har arbejdet med at bygge deres racerbil gennem flere års studier. Deltagelsen i de mange løb og events på Silverstone-banen, var den foreløbige kulmination på deres studieforløb.

- Det er jo noget man drømmer om som dreng at køre racerløb. Men når man er der over, så skal bilen fungerer, teamet skal arbejde sammen, alle skal kende deres plads og det lægger sig meget tæt op af hvordan det fungerer i virkeligheden, siger Benjamin Jensen.

Bedste motorstyring

I den samlede stilling fik SDU Vikings en beskeden plads som nummer 60 ud af 82, men til gengæld fik holdet en fornem pris for at have udviklet det bedste elektroniske system til motorstyring.

- Det betyder meget fordi vi fokuserer meget på elektronikken på SDU, og det er en stor anerkendelse, at vi vinder den pris, lyder det fra Benajmin Jensen.

Holdet bag racerbilen skal nu forbedre bilens ydeevne så de er klar til at deltage i Formula Student igen til næste år. Men allerede nu har de studerende fået vigtig studieerfaring gennem racerløbet.

- Hvis man har kørt Formula Student, så har man et rigtigt godt stempel når man skal ud og søge arbejde bagefter, for det kræver meget personligt og fagligt at gennemføre projektet, siger racerkøreren fra SDU.

Oversigt

    Oversigt