Fornyet håb for væddeløbsbanen i Odense

Kulturminister Bertel Haarder har tidligere afvist, at der skulle kunne findes penge til bevarelse af Fyens Væddeløbsbane, men måske er der alligevel en åbning på vej.

På et stormøde i Dansk Travsports Centralforbund i Odense blev det ellers fremlagt, at forbundet vil indstille til Hestesportens Finansieringsfond, at tilskuddet til banerne i Odense og Nykøbing Falster bliver inddraget.

Truslen fik de to formænd op af stolen, og de krævede politisk indgriben, men ifølge Bertel Haarder var der ikke umiddelbart nogen mulighed for at flytte pengene tilbage til travsporten.

Kulturordførerne besluttede sidste år at skære i de støttekroner fra tipsmidlerne, som går til hestesporten. Det betyder, at der forsvinder 30 millioner kroner frem til 2018.

Nye toner

Det fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen (V) har henvendt sig til kulturministeren, fordi han har engageret sig i sagen, og mandag fik han svar.

Bertel Haarder skriver blandt andet:

Som kulturminister vil jeg gerne bidrage til at finde løsninger for

hestevæddeløbssporten, som er bæredygtige både for hestevæddeløbssporten og for staten.

Derfor har jeg den 2. oktober meddelt idrætsordførerne fra partierne bag den politiske stemmeaftale om idræt, at der er behov for, at vi kommer til bunds i denne sag, så beslutninger træffes på et korrekt grundlag.

Dermed kan der måske tegne sig en lysere fremtid for Fyens Væddeløbsbane alligevel, og det glæder Erling Bonnesen:

- Jeg henvendte mig til kulturministeren, fordi jeg synes det var helt tosset, hvis væddeløbsbanen skal lukke. Jeg forklarede ham, at jeg ikke mente, man havde kigget på alle detaljer, og derfor glæder det mig, at han har kigget på sagen og holdt møder med parterne.

Erling Bonnesen tør ikke garantere væddeløbsbanens fremtid, men han mener, at ministerens svarbrev er et skridt i den rigtige retning.

- Nu har vi i hvert fald fået trykket på pauseknappen, og så håber jeg på at der bliver kigget ordentligt på det her, så der kan findes en ordentlig løsning, siger Bonnesen.

Oversigt

    Oversigt