Forsikring dækker ikke ødelagt have

Skader efter skybrud bliver ikke altid dækket af forsikringen. Det viser en sag fra Vestfyn.

For en måned siden ramte et kraftigt skybrud på Midt- og Vestfyn. Vi har i dag besøgt tre familier, der blev hårdt ramt.

De har stadig skader efter uvejret. Og der er ikke nødvendigvis hjælp at hente hos forsikringen.

Vand og mudder i kælderen

Affugterne kører for fuld tryk i kælderen hos Mary og Arne Christensen i Ebberup ved Assens. Det har de gjort i døgndrift siden et kraftigt skybrud for en måned siden ramte området, og fyldte deres kælder med mudder og vand.

Siden har der været en strøm af forsikringsfolk, skadeservice- og rengøringsfolk.

- Det har være hårdt, men det værste er ved at være overstået nu fortæller Mary Christensen.

Mary og Arne Christensen har været heldige midt i ulykken, de får hjælp af deres forsikringsselskab.

Men så heldige er naboerne ikke.

Haven er ikke dækket af forsikringen

Inde hos naboen tripper fasankyllinger rundt. Det er et nyt kuld, for alle de 400 kyllinger, der gik i rummet, druknede under skybruddet.

- Jeg ringede til mit forsikringsselskab, men her sagde de, at det ikke var deres bord. Så nu har jeg opgivet at få hjælp, fortæller Erling Nielsen fra Ebberup.

Den anden nabo, Karsten Larsen, fik sin have ødelagt af skybruddet. Karsten Larsen havde håbet på hjælp fra forsikringen, men blev skuffet.

- Jeg troede, at når man bliver udsat for sådan noget, uden selv at være skyld i det, at så er der hjælp for forsikringsselskabet. Med det afviser de, siger Karsten Larsen.

Skadechef Bettina Thorslund fra Karsten Larsens forsikringselskab Fomo Forsikring i Svendborg, siger i dag til TV2/Fyn, at det er en generel bestemmelse i forsikringsbranchen, at haveanlæg ikke er dækket af forsikringen.

Oversigt

    Oversigt