I det fynske folks tjeneste

Forsker: Drop hooligansnak efter påkørsel

Det bør ikke sværte fodboldkulturen yderligere, at en 19-årig fynbo kørte Horsens-fans ned efter OB-nederlag, mener forsker i hooliganisme.

Det er useriøst at tale om voldelig fankultur og hooliganisme efter en 19-årig fynbo mandag pløjede sin bil ind i en flok Horsens-fans ovenpå OBs nederlag til østjyderne.

Det mener idrætsforsker Jonas Havelund fra Århus Universitet,
der har forsket specielt i hooliganisme herhjemme.
- Det er klart, at det er noget, der sker i forbindelse med en
fodboldkamp mellem OB og Horsens, men det her har efter min bedste overbevisning intet med hverken den eksisterende fankultur eller hooligankultur at gøre, siger han og præsenterer en anden udlægning:

- De der tilfælde, hvor folk bliver provokeret af hinanden og smutter hjem og henter et våben eller en bil, det finder jo sted hver eneste lørdag i byen, siger han.

Ifølge Jonas Havelund har AC Horsens slet ikke en egentlig hooliganfraktion, og selv hos de mest rabiate fans i OB er det for voldsomt at køre folk ned i fodboldens navn.

- Det her er på ingen måde noget, der giver kredit i hooliganmiljøet. De fleste slås jo kun med næverne og slår ikke i hovedet. De har faktisk nogle rimeligt stærke æreskodekser, og de indbefatter altså ikke, at man torpederer hinanden med biler, siger han.

/Ritzau