I det fynske folks tjeneste

Forskere får feltstation i Svanninge Bjerge

Svanninge Bjerge bliver snart en forskningsstation rigere.

Svanninge Bjerge bliver snart en forsknings- og feltstation rigere. Stationen skal udlejes til Syddansk Universitet, så forskere herfra kan dykke ned i den fynske natur.

Det er Bikubenfonden, der nu skal bygge en forsknings- og feltstation til 15 millioner kroner i Svanninge Bjerge på Sydfyn - og udleje den til Syddansk Universitet.

Stationen skal oprettes midt i fondens beskyttede naturområde Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Svanninge Bjerge blev dannet under den sidste istid for over 10.000 år siden og rummer et væld af natur- og kulturhistoriske spor.

- Vi vil bruge forskningsstationen til feltkurser for vores 350 biologistuderende, men den vil også danne ramme om flere forskningsprojekter. Det bliver super spændende at følge, hvordan et område, der har været anvendt til skovdrift, vender tilbage til naturen, og hvordan dyr- og planteliv gradvist ændrer sig, siger institutleder Marianne Holmer fra Biologisk Institut på Syddansk Universitet.

Blandt de kommende brugere af forskningsstationen er forskere, som er tilknyttet SDUs nye Max Planck Odense Center, der beskæftiger sig med aldringsmønstre. De vil følge forskellige populationer, blandt andet hasselmusen, for at finde sammenhænge mellem sundhed og højere levealder.

- Vi er utroligt glade for samarbejdet med Bikubenfonden. Universitetet får fine faciliteter til feltarbejde, og vores forskere og studerende vil med tiden kunne bidrage med vigtig viden om Svanninge Bjerge. De oplysninger om områdets dyre- og planteliv, som de indsamler og bearbejder, kan forhåbentlig indgå i det videre arbejde med det store naturområde, siger rektor Jens Oddershede fra Syddansk Universitet.

Den nye forsknings- og feltstation skal indeholde våd- og analyselaboratorier, forelæsningslokaler og et hus med 20 værelser til overnattende forskere og studerende.

Den ventes at stå klar i sommeren 2015.

Ved du noget? Så send os et tip