I det fynske folks tjeneste

Forskere skal følge de unges prøvevalg

16-17 årige på Faaborg Gymnasium er blandt de unge fynboer som får lov at stemme som forsøg i forbindelse med kommunalvalget den 17. november.

Gider de unge overhovedet demokrati og politik?  Det skal prøvevalg og forskere på Syddansk Universitet være med til at finde ud af.

Faaborg Midtfyn kommune er en af ialt fire fynske kommuner, der har tilmeldt sig forsøget. Prøvevalgene skal være med til at give en fingerpeg om, hvorvidt der er basis for ad åre at sænke valgretsalderen.
 
- Vi får lejlighed til at undersøge om de 16-17 årige rent faktisk kan engagere sig i en demokratisk handling som et kommunalvalg, siger lektor i statskundskab på SDU, Klaus Levinsen til TV2/Fyn.

Demokrati på skoleskemaet

Gymnasieleverne og de ældste elever i folkeskolerne får i ugen op til kommunalvalget den 17.november sat demokrati på skoleskemaet.

Rent fysisk kommer prøvevalgene til at foregå på kommunens to gymnasier i Ringe og Faaborg, og resultatet fra samtlige kommuner vil blive fulgt nøje af forskere på syddansk universitet

Forskerne håber at kommunerne tager det alvorligt, så de kan sammenligne på tværs af kommuner og følge flere valg for at se, hvordan de unge udvikler sig som vælgere.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.