Forskere skal skaffe konferencer til Fyn

De fynske forskere skal hive de store konferencer til Fyn i stedet for at rejse til udlandet for at deltage i dem. Det skal et nyt samarbejde mellem SDU, OUH og Inspiring Denmark sørge for.

Det er forskerne på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital, der skal prøve at trække de store internationale konferencer til Danmark. Det skal Syddansk Turismes erhvervsturismeselskab Inspiring Denmark hjælpe med til. Selskabet hjælper med rådgivning omkring faciliteter, transport og sociale arrangementer og vil tage sig af markedsføringen.

- Investerer man blot én krone i en konference, kommer investeringen 47 gange igen, og på den måde kan vi være med til at skaffe økonomisk omsætning til regionen og vores partnere, siger selskabets convention manager, Diana Andersen.

Både universitet og hospitalet ser store muligheder i det nye samarbejde.
- Vi skal skabe et globalt netværk, så vi kan tiltrække de bedste kræfter inden for det videnskabelige arbejde. Men fordi man er god til forskning, behøver man jo ikke at være god til at arrangere en kongres, udtaler direktør på OUH, Henrik Villadsen.

Oversigt

    Oversigt