I det fynske folks tjeneste

Forskerparken i Svendborg åbnet

Forskerparken i Svendborg blev fredag eftermiddag taget officielt i brug. Åbningen blev markeret med film, jazzmusik og højtidelige taler.

Allerede nu har 12 forskellige virksomheder indlogeret sig i bygningerne på den gamle gasværksgrund i Svendborg, og det betyder at alt allerede er udlejet.

Huset kommer til at rumme så forskellige brancer som biokemi, film, mekanik og elektronik. Opgaven bliver nu at få forskerparken til at skabe videnstunge virksomheder og innovation.

Skal sikre Svendborgs fremtid

- Det skal være et sted hvor man kan støje og møje og skabe produktion, og lave alt en masse udvikling til gavn for hele Sydfyn, siger Jørgen Lundsgaard, der har været drivkraften bag forskerparken.

Projektet har kostet i alt 60 millioner kroner og er et privat/offentligt ejerskab mellem Jørgen Lundsgaard og Svendborg Kommune. Men også både EU, Fyns Amt og ni sydfynske kommuner har spyttet i kassen for at den store plan kunne blive en realitet.

- Det er en drøm, der nu er gået i opfyldelse, Vi har en forskerpark med verdens bedste beliggenhed, og nu får vi mulighed for at skabe det miljø, der skal sikre Svendborgs fremtid, siger Jørgen Lundsgaard