Forskning i småbørn på Nordfyn

Småbørn på Nordfyn skal de næste to år deltage i et stort forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan børn trives og lærer bedre.

Nordfyns Kommune er sammen med 14 andre kommuner udvalgt til at deltage i forsøget, der skal afdække, hvordan pasningen af børn fra 0 til 6 år kan blive bedre.

Blandt andet skal Nordfyn Kommune ved hjælp af iPads undersøge digital indlæring, og arbejde med forældreinvolvering, kompetenceudvikling og ledelse.

- Det er ekstremt vigtigt, at vi får øget vores indsigt i, hvad der rent faktisk virker, når det gælder om at skabe trivsel og læring for vores mindste børn. Den viden har vi manglet, men det får vi ved fælles hjælp rettet op på nu, sig Jens Otto Dalhøj(LA), der er formand for Børn- og Ungeudvalget i Nordfyns Kommune.

Projektet omfatter alle dagtilbud for børn i alderen 0-6 år, det vil sige både dagplejen, vuggestuer, børnehaver og integrerede institutioner. Forskningsprojekt kommer til at koste 25 millioner kroner og begynder til august og kører frem til juni 2016.

Det er Socialministeriet i samarbejde med Pædagogik og Læring ved Aarhus Universitet, Center for Børnesprog ved Syddansk Universitet og konsulentfirmaet Rambøll Management Consulting, der skal gennemføre projektet.

Oversigt

    Oversigt