Forslag: Drop tørklæder i folkeskolen

Byrådsmedlem Medhat Khattab fra Ny Alliance foreslår, at Svendborg Byråd kommer med en henstilling til indvandrerfamilierne og folkeskoler i Svendborg om, at piger under 18 år ikke bærer hovedtørklæde i folkeskolerne i Svendborg.

Byrådsmedlem Medhat Khattab mener, at de små indvandrerpiger med tørklæde kommer til at skille sig ud fra resten af pigerne i klassen.

Ved at droppe tørklædet får pigerne større chance for at blive en del af gruppen og dermed integreret.

- Det er nødvendigt, at vi bliver mere tydelige i vores krav til indvandrere og melder dem ud. F.eks. er det yderst problematisk, at små indvandrerpiger går med tørklæde, fordi de tidligt bliver marginaliseret og sat i bås, siger byrådsmedlem Medhat Khattab fra Ny Alliance.

Medhat Khattab mener, det er vigtigt at sende et klart signal til indvandrerfamilien om, at det at bære tørklæde er skidt for integrationen i Danmark

- Vi ved, at mange danskere tager stærkt afstand fra denne hovedbeklædning. Det er ikke rimeligt for de unge piger, som egentlig ikke har et reelt valg, siger byrådsmedlem Medhat Khattab fra Ny Alliance.

Forslaget skal behandles på byrådsmødet 1. april.

- Jeg skal understrege, at jeg generelt ikke er imod de muslimske kvindelige eller religiøse menneskers påklædning, når der er tale om myndige mennesker i den rette sammenhæng, men når der er tale om børn er det en anden sag, siger byrådsmedlem Medhat Khattab fra Ny Alliance.

Oversigt

    Oversigt