Forslag: Luk fem stationer på Svendborgbanen

Trafikstyrelsen foreslår i en ny rapport, at en række stationer på Svendborg-banen nedlægges. Målet er at gøre rejsetiden mellem Odense og Svendborg kortere.

Rapporten foreslår at stationerne Fruens Bøge, Højby, Pederstrup, Rudme og Stenstrup Syd nedlægges.

- Ved at nedlægge Fruens Bøge, Højby, Pederstrup, Rudme og Stenstrup Syd, der tilsammen kun har 5 procent af banens samlede passagertal, er det muligt at tilgodese de større rejsestrømme gennem en enkel, systematisk køreplan, der samtidig reducerer antallet af togstammer fra fem til fire. Områderne omkring Fruens Bøge og Højby har intensiv bustrafik. Områderne omkring Pederstrup, Rudme og Stenstrup Syd trafikeres af flere lokale busser, primært skolebusser, står der i rapporten.

Rapporten bemærker også at Hjallese har tilsvarende lave passagertal, men her anbefaler rapporten, at stationen bevares, da den skal være skiftestation til en kommende letbane.

Politisk modstand

Men forslaget om at lukke togstationer møder modstand fra politisk side.

- Når det handler om tog, så skal der være meget let at bruge. Det skal være enkelt nærmest fristens. og så dur det ikke at nedlægge stationer, siger SF medlem af Transportudvalget Kasten Hønge.

Også Odenses borgmester er imod at togstationer nedlægges.

- Det er en dårlig ide. Det giver en dårligere betjening af borgerne. Det vi har vi ikke brug for i de tider her, hvor folk pendler rundt for at komme på arbejde, siger Odenses borgmester Anker Boye, Soc.dem.

Link til rapporten

Oversigt

    Oversigt