I det fynske folks tjeneste

Først fyrede de lærerne - nu ansætter de

04:39

Hjalleseskolen søger lige nu to lærere. Stillingerne er slået op eksternt på Odense Kommunes hjemmeside.

1 af 2

Odense Kommune søger nye lærere til flere skoler. Jobopslagene kommer bare tre måneder efter at 75 lærere fik sparket i en omfattende fyringsrunde i februar. Det skaber forargelse hos Odense Lærerforening.

Der ligger bunker af jobopslaget på skrivebordet hos Odense Lærerforening. Det burde være en ønskesituation for en fagforening - men det skaber langt fra begejstring. De 25 ledige stillinger udgør nemlig en betydelig del af alle de fyringer kommunen foretog i februar.

- Mange fyringer kunne jo have været undgået så. Det er jo vanvittigt. Det er menneskeligt dyrt at stå med en fyreseddel i hånden, siger Odense Lærerforenings formand, Anne-Mette Kæseler Jensen, til TV 2/FYN.

Der skal også være plads til nyuddannede

De 22 opslag er foreløbigt slået op internt på kommunens intranet, men der nu også lagt tre stillinger ud på Odense Kommunes hjemmeside, som alle i hele landet kan søge. Det drejer sig om en to stillinger på Hjalleseskolen og en kort vikarstilling på Holluf Pile Skole.

Der var massive demonstrationer, i dagene op til det forlig, der endte med historiens største fyringsrunde blandt lærere i Odense. Kommunen udstedte da en garanti, der sikrer de fyrede en samtale, hvis de søger en ledig lærerstilling i kommunen - men garantien er ikke nogen jobgaranti.

Argumentet fra kommunens side har blandt andet været, at nyuddannede lærere også skulle have mulighed for at komme i betragtning til ledige stillinger på kommunens skoler.

Fyrede står ikke forrest i køen

På Holluf Pile Skole vil lederen, Flemming Mahler Pedersen, ikke love, at fyrede lærere står forrest i køen til den nyopslåede vikarstilling.

- Vores opgave er jo at få opgaven løst bedst muligt. Men hvis der blandt ansøgerne er nogle af de fyrede lærere, der kan løse den, står de langt fremme, siger Flemming Mahler Pedersen.

På TV 2/FYNs facebookside er situationen blevet diskuteret flittigt dagen i gennem - nogen mener at de fyrede skal stå først i køen mens andre skriver, at kvalifikationerne til hver en tid er det vigtigste.

Klik ind på http://www.facebook.com/tv2fyn og tryk på "synes godt om". Så kan du også deltage i debatten.

Ved du noget? Så send os et tip