Første kvindelige institutleder på naturvidenskab

Anne Rasmussen bliver den første kvinde, der snart kan sætte sig i stolen som leder på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

Fra humanisme til naturvidenskab

Anne Rasmussen, 41 år, har en Ph.D.-grad fra Aalborg Universitet og er cand. mag. i humanistisk datalogi.

- Selv om jeg egentlig er humanist, er jeg vant til at arbejde tværfagligt, og i den forbindelse har jeg gode erfaringer med naturvidenskaben, siger Anne Rasmussen.

Siden 2002 har Anne Rasmussen været leder af It-vest på Syddansk Universitet, og der har hun prøvet at arbejde sammen med flere forskellige grene af universitetsvæsenet.  

Første kvindelige leder

Tidligere valgte de ansatte på institutterne selv deres ledere, men efter universitetsreformen skal dekanen ansætter institutlederne. 

Og dekanen på Det Naturvidenskabelige Fakultet er glad for at kunne ansætte en kvinde som leder på Institut for Matematik og Datalogi:
- I en tid, hvor man efterlyser flere kvindelige ledere, især inden for naturvidenskab, er vi i den heldige situation, at vi kan ansætte Anne Rasmussen, sider dekan Henrik Pedersen.

- Min ansættelse er jo med til at sætte sit præg på det, der kommer til at foregå i årene fremover, siger Anne Rasmussen. 

Hun tiltræder stillingen d. 1. juli, og hun bliver leder for knap 50 medarbejdere. 

Oversigt

    Oversigt