I det fynske folks tjeneste

Første spadestik til historisk hus

02:11

Jan Boye tog første spadestik til det nye historiske museum

Torben Grønnegaard med en skitse af det nye museum

1 af 5

Mandag blev det første spadestik taget til det nye historiske museum ved Mønterstrædet i det centrale Odense. Huset skal rumme udstillinger om Odense og Fyns historie.

Det første spadestik blev taget af By- og kulturrådmand Jan Boye(K), og herefter går byggeriet i gang og om halvandet år står det nye museum klar.

- Det har været nødvendigt at bygge nyt, fordi alle de gamle bygninger ikke kan rumme de krav vi har til sikkerhed, klima og lysforhold, siger museumschef for Odense Bys Museer, Torben Grønnegaard Jeppesen.

Arkitektfiramet Maali og Lelanda har tegnet det nye historiske hus, der skal placeres midt i byen mellem bindingsværkshuse og byggerier fra både renæssancen og 1950?erne.

- Det har været en spændene og meget vanskelig opgave, men vi har forsøgt os med et byggeri, der afspejler sin tid, men også sammen med de omkringliggende bygninger, siger arkitekt Frank Maali.

Maali og Lelanda vandt arkitektkonkurrencen, hvor mere end 60 firmaer bød ind, og 10 blev udpeget til at lave et endeligt projekt. En enig dommerkomité valgte projektet fra Maali og Lelanda.

- Dette byggeri kan komme til at danne nye standarder for hvordan man bygger midt mellem forskellige eksisterende bygninger. Jeg tror, at stilen i byggeriet vil inspirere mange andre, siger Torben Grønnegaard Jeppesen.

Byggeriet af det nye museum har fået støtte fra AP-Møller Fonden, Augustinus Fonden og Odense Kommune.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.