Første spadestik til stibro tages

Fra på fredag vil 10 års snak og planlægning materialisere sig nær Odense Banegård Center. Her tages første spadestik til den kommende stibro, der skal forbinde Odense centrum og havn.

Derefter går Bladt Industries i gang med gravkøer og byggekraner. I 2015 skal det ende med en 135 meter lang, spektakulær bro med en 40 meter høj stålpylon. Måske resulterer det endda i et nyt vartegn for Odense.

Stibroens opgave bliver at binde by og havn sammen. Fra 2015 vil det være muligt for cyklister og gående at krydse jernbanen mellem Østre Stationsvej og Lerchesgade.

Odense Kommune håber, at broen bliver den afgørende forbindelse mellem havnens studie- og byområde og centrum.

Dagens program

Første spadestik tages klokken 14 ved Posten, og alle er velkomne til at deltage i arrangementet.

Program

Kl. 14.00

Velkomst og taler ved by- og kulturrådmand Jane Jegind og repræsentant for havnens aktiviteter, skuespiller og teaterdirektør Anders Nyborg, DOK5000

Kl. 14.20

Jane Jegind tager 1. spadestik med entreprenørgravkoen

Kl. 14.30 - 15.30

Livemusik ved to bands fra Odense Katedralskole

Undervejs vil der være lidt godt og vådt til ganen, og kunstnerne Bjarne Andersen, Claus Michael Pedersen og Villiam Hjort maler et 10 meter langt kunstværk under temaet "Vi binder by og havn sammen".

Odense ZOO er også med for at fortælle om deres fremtidige aktiviteter på havnen. De har indgået aftale med Odense Kommune om at benytte FAF-bygningen på Byens Ø de næste fem år. Her vil de præsentere internationale udstillinger med fokus på dyr og natur. Første udstilling åbner til efterårsferien 2014 og kører til og med påske 2015.

Fakta om Stibroen

For at kunne rejse den 40 meter høje stålpylon og anlægge den 135 meter lange bro skal entreprenøren, Bladt Industries A/S, støbe i alt ca. 3.400 tons beton og montere ca. 435 tons stål. Ca. 90 % af anlægsopgaverne bliver udført af danske virksomheder, og Bladt Industries er desuden forpligtet til at overholde de sociale klausuler, Odense Byråd har vedtaget.

Gottlieb Paludan og Public Architechts har tegnet den unikke stibro, og hele projektet forventes at koste 116 mio. kr.

Læs mere om stibroen her

Oversigt

    Oversigt