I det fynske folks tjeneste

Første spær til cykelarena rejst

00:32
01:10

Det tog fire timer at få det første stårspær på plads.

1 af 3

Det gik som planlagt, da Odenses nye cykel- og atletikarena torsdag fik rejst sit første spær.

Spæret, der blev rejst torsdag, vejer 17 tons

Omkring fire timer tog det at få hejst den 17 ton tunge stålkontruktion op og sat på plads på de søjler, der i første omgang skal bære spærene.

Alle spærene forventes rejst i løbet af marts, og herefter skal taget spændes ud over de store spær.

Det er Mikkelsen Arkitekter, der har tegnet cykel- og atletikarenaen. Arkitekt Stig Mikkelsen havde taget turen fra København for at følge det første spærs tur op i højden. Og han var spændt på, hvordan det færdige resultat bliver i forhold til intentionen.

- Vi har forsøgt at skabe noget, der når det er færdigt, har en lethed og elegance. Det skal bringe en meget visuelt sport sammen med en overdækning, der skal virke umiddelbar og ikke for formel i sig selv. Vi har prøvet at holde fast i en udendørs-stemning, siger Stig Mikkelsen.

Som en larve i naturen

Tanken med designet er at cykel- og atletikarenaen skal fremstå som en larve, der ligger i naturen.

Den første ide bag det ydre design er, at arenaen ligner en larve i naturen.

Selve betonvæggene bliver dækket af jord igen, så det kun bliver taget, der bliver synligt i omgivelserne. Membranen, der går hen over spærene, lukker udendørs lys ind i arenaen - og lyser omvendt op udefra, når der er tændt for lamperne inde i arenaen om aftenen.

Der skal være 15 meter i mellem hvert spær, når de alle er oppe

- Det har været en vildt spændende brugerproces, fortæller om Stig Mikkelsen om samarbejdet med de engagerede atletik- og cykelfolkene, der skal bruge arenaen, når den står færdig.

Ved du noget? Så send os et tip