I det fynske folks tjeneste

Førstehjælp 150 gange på én uge

TrygFondens livreddere havde travlt i sidste uge. Især med skader efter brandmænd.

Sidste uge bød på det suverænt bedste sommervejr i år indtil videre. Det betød flere mennesker ved stranden, og mere at lave for de livreddere, der passer på strandgæsterne i Kerteminde og Nyborg.

Således melder TrygFonden om, at livredderne har haft 150 førstehjælpsaktioner i den sidste uge.

Mange af dem skyldes skader efter brandmænd, der har haft gode forhold. Når der er fralandsvind ved kysterne, bliver det varme vand ført ud, og det koldere vand kommer tættere til kysten. De brandmænd, som findes i Danmark, trives bedst i koldt vand, og det er grunden til, at der i sidste uge har været mange brandmænd langs de østvendte kyster.

- Nogle råd lyder på, at man skal bruge sand til at gnide fangtrådene væk eller hælde urin på det sted, hvor man har været i kontakt med brandmanden. Begge dele er en dårlig idé, for det handler om at få fangtrådene af, uden de går i stykker. Det bedste man kan gøre er at bruge et kreditkort eller lignende til at skrabe fangtrådene af og efterfølgende skylle med havvand, siger Anders Myrhøj, der er driftsleder for livredderne.

Når livredderne behandler strandgæster, som har været i kontakt med brandmænd, bruger de engangsskrabere til at skrabe fangtrådene af, skyller med saltvand og behandler efterfølgende med en lokalbedøvende creme.

Der har ikke været brug for nogen livreddende aktioner fra livredderne på de fynske strande, som i øvrigt er at finde på de to strande frem til den 18. august.

Ved du noget? Så send os et tip