I det fynske folks tjeneste

Forstenet "Blå fisk" fundet på Æbelø

Ene side af den fossile knogle, der viser en stærk ornamentering, hvilket er typisk for repræsentanter af slægtninge til 'Blå fisk'.

Anden side af den fossile knogle, der formodes at stamme fra en 'Blå fisk' slægtning tilhørende den uddøde slægt Mawsonia.

1 af 2

En noget fladtrykt forstenet knogle fundet af en amatørsamler i en løs sten på Æbelø nord for Fyn viser sig at være en videnskabelig sensation.

Eksperter har undersøgt stenen og mener nu, at den ca. 130 millioner år gamle forstening stammer fra en slægtning til nutidens "blå fisk".

Gruppen af "blå fisk" troede man længe var uddøde allerede i Kridttiden ind til man i 1938 overraskende fiskede et levende eksemplar op i det Indiske Ocean.

En Fynsk amatørsamler fandt stenen på Æbelø nord for Fyn. Finderen  Torben Leth Møller fra Korup fandt den for et års tid siden.

- Der er en videnskabelig sensation, siger lektor, dr.scient. Arne Thorshøj fra Geologisk Museum ved Københavns Universitet.

Fundet er blevet erklæret danekræ. Det betyder at, at det skal overdrages til staten og finderen modtager en godtgørelse.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.