Førsteplads til Odense Kommune

Odense Kommune vandt førstepræmie i international konkurrence.

Odense Kommune har de seneste dage dystet i en international konkurrence i Chicago "The International Awards for Liveable Communities" (LivCom).

Byen stillede op i en kategori af byer med 150.000 til 400.000 indbyggere - blandt andet Miami Beach.

Med til førstepladsen fulgte en guldmedalje samt en særlig pris for evnen til at udvikle det naturlige og bebyggede landskab.

- Det glæder mig meget, at Odense har levet op til de store forventninger, som vi havde til vores deltagelse i denne konkurrence. At det tilmed blev den flotteste tænkelige placering er noget, der virkelig sætter Odense på det internationale landkort. Jeg håber, at borgere, erhverv og turister vil glæde sig sammen med os og forstå at påskønne denne pris. Jeg glæder mig også over den flotte anerkendelse, som ligger i, at vi får en særlig hæder for evnen til at udvikle det naturlige og bebyggede landskab. Det viser, at vi har noget helt særligt her, som vi skal forstå at værne om og fortsat udvikle på, siger Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen, Kons.

Fakta - hvad er LIVCOM?

Konkurrencen

I konkurrencen dyster de forskellige byer om evnen til at arbejde helhedsorienteret med at skabe et bæredygtigt og attraktivt samfund for byens borgere.

Odense deltog med en projektgruppe fra By- og Kulturforvaltningen, som præsenterede Odense overfor et dommerpanel. Indsatsen rakte altså til en 1. præmie.

Odenses præsentation

Oversigt

    Oversigt