Forsvarer: Han har det meget, meget dårligt

Mandag begyndte retssagen mod en 48-årig mand, der står anklaget for tre drabsforsøg på Psykiatrisk Afdeling i Odense sidste år. Han nægter sig skyldig.

Det første retsmøde startede mandag, og den 48-årige tiltalte står anklaget for tre gange drabsforsøg.

- Min klient nægter sig skyldig i drabsforsøgene, men han erkender, at han har udøvet vold mod de tre personer, siger Mads Kjær Jensen.

Hele forløbet begyndte i starten af 2012, hvor den tiltalte fik ransaget sit hjem af politiet, fordi han truede nogle naboer, som han følte sig chikaneret af.

Den tiltalte er diagnosticeret skizofren, og han bliver efterfølgende mere og mere paranoid. På et tidspunkt anskaffede han sig en kniv til sin egen beskyttelse.

Det hele kulminerede, da han den 14. marts 2012 henvendte sig til Psykiatrisk Afdeling på OUH for at få hjælp.

Han stak en 34-årig læge og to sygeplejersker på henholdsvis 34 og 30 år med en kniv, da de ville medicinere ham. Alle tre var i alvorlig livsfare, men overlevede.

Den tiltalte gemte sig i et aflåst lokale, og efter adskillige timer fik en politigruppe hevet ham ud.

I retslokalet kaldte han mandag sine handlinger for vanvittige, og han fortalte, at hele hændelsesforløbet stod som surrealistisk for ham, fordi han i længere tid havde været paranoid.

- Han har det meget, meget dårligt med den her situation. Det er der slet ikke nogen tvivl om, siger forsvarer Mads Kjær Jensen.

Der er afsat fem dage til retssagen med sidste dag den 19. april.

Oversigt

    Oversigt