Forsvarer: Tankevækkende at han blev udskrevet tre timer før drabet

Den 48-årige drabssigtede mand, der har erkendt at have slået sin far ihjel på åben gade i Svendborg onsdag, blev udskrevet kort tid før drabet. Tankevækkende, siger den sigtedes forsvarer.

Den drabssigtedes forsvarer, Jan Hollmén Olesen, langer ud efter de fortsatte besparelser i psykiatrien og kalder det tankevækkende, at den 48-årige, der har erkendt at have dræbt sin far, blev udskrevet fra psykiatrisk afdeling bare tre timer før, drabet blev begået.

- Han har jo erkendt sig skyldig. Og når det er sagt, så vil jeg sige, at den her sag viser jo udmærket, hvor galt det kan gå, når man hele tiden har besparelser indenfor psykiatrien. Det er jo ikke det første eksempel, vi har på Fyn, hvis vi ser et par år tilbage, siger den drabssigtedes forsvarer, Jan Hollmén Olesen.

Forsvareren mener ikke, at man kan sige helt klart, at den psykiatriske afdeling, der udskrev den anklagede få timer før drabet, bærer skylden for drabet, men mener alligevel at sammenhængen er tydelig.

- Det kan jeg ikke sige entydigt, men det er da lidt tankevækkende, at manden er blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling tre timer før drabet begås. Dermed være ikke sagt, at det er hospitalet, der har ansvaret for det, for de er jo underlagt besparelserne, siger Jan Hollmén Olesen. 

Synes du, der skal noget politisk handling til?

- Det er der slet ingen tvivl om. Men der er heller ingen tvivl om, at psykiatrien og psykisk syge dem er der jo ikke stemmer i rent politisk, siger Jan Hollmén Olesen.

 

Oversigt

    Oversigt