Forsvarere er tilfredse med dom for uro på skadestue

Tilfredse forsvarere forlader Retten i Odense efter onsdagens dom til tre mænd for optøjer på skadestue.

Det blev til fængselsstraffe på mellem 10 og 17 måneder, da Retten i Odense onsdag afsagde dom over tre mænd for sommerens optøjer på skadestuen i Odense.

Og det er en fornuftig dom, mener Kjeld Danielsen, som er advokat for den 27-årige AH.

- Der sker frifindelse på de områder, hvor der skulle frifindes - altså hvor der ikke var beviser. Og så bliver der dømt i forbindelse med traumecentret, siger han efter dommen.

AH blev dømt den hårdeste straf på 17 måneder, da han havde en reststraf fra en tidligere dom.

Sammen med de to 20-årige blev han dømt for at deltage i optøjerne på Odense Universitetshospital (OUH) den 21. august sidste år, hvor 60-70 personer stormede skadestuen.

De tre var også tiltalt for hærværk mod en ambulance og en politibil, men det fandt retten ikke bevist.

Ud over de 17 måneder fik AH også en betinget udvisning, som gælder to år fra hans løsladelsesdato.

- Hvis det havde været en udvisning, havde det været for hård en dom. Men en betinget udvisning er jo en advarsel, siger Kjeld Danielsen.

De to andre var ud over skadestuen også tiltalt for urolighederne til Eid-festen i Vollsmose tidligere på aftenen.

Her mente retten kun, at man kunne dømme MC for at hindre politiets arbejde - mens YT blev frifundet for vold og trusler, men dømt for deltagelse i optøjer og hærværk.

- Jeg synes, at det er okay. Han blev dømt for optøjerne, og det er bevist, at han var til stede, siger YT's forsvarer, Henrik Dupont Jørgensen. Normalt ligger staffen på højst otte måneder, men det har altså skærpet, at det skete på en skadestue.

- Det specielle ved den her sag er, at man ikke har haft ballade i det her omfang på en skadestue før. Og når han bliver dømt delvist, så tager man hensyn til gerningsstedet, og det har man gjort her, siger forsvarer for MC, Klaus Ewald.

Oversigt

    Oversigt