I det fynske folks tjeneste

Forsvarere i flæsket på civilagent

Forsvarere i flæsket på civilagent.

Civilagent kom først til PET for at fortælle om helt andre personer end de fire, der nu sidder tiltalt for at planlægge terror.

Det var ikke terrorsnak i moskeen på Ørbækvej i Odense, som i første omgang fik civilagenten Lars til at gå til PET. Hans første henvendelse drejede sig om en helt anden personkreds end de fire, der sidder tiltalt for at planlægge terror, skriver Ritzau.

Det kom frem torsdag, hvor det var forsvarernes tur til at afhøre civilagenten, som ugen igennem har vidnet i terrorsagen i Østre Landsret.

Torsdag forklarede Lars, at han først havde henvendt sig på baggrund af medstuderende på Syddansk Universitet, som havde snakket om at støtte den irakiske kamp mod besættelsesmagterne, herunder al-Qaeda-leder al-Zarqawis folk.

Svært bevæbnet politi

De gamle rigsdagsbygninger på hjørnet af Bredgade og Fredericiagade, hvor landsretten har til huse, har ugen igennem været bevogtet, som var de Fort Knox, af svært bevæbnet politi.

Her har Lars under anklagerens afhøring fortalt, at han henvendte sig til PET på grund af, hvad han hørte i moskeen. Men forsvarer Bjørn Elmquist forsøgte med sine spørgsmål torsdag at lave grundige ridser i overfladen på PET's guldfugl.

Forsvareren ville tilsyneladende skabe det indtryk, at Lars for enhver pris ville være agent for PET.

 - Kunne PET ud fra det, du hørte på SDU, få indtryk af, at det havde noget med moskeen at gøre? spurgte Elmquist i sin afhøring af Lars.
 - Nej, svarede civilagenten.
 - Men hvis de syntes, at det på Ørbækvej var interessant, så kunne de jo høre det også, sagde han.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.