Forsvarsminister: Odense er langt fremme

Forsvarsministeren besøgte fredag Odense Lufthavn for at kigge på droner. Men han vil ikke afsløre om Fyn i fremtiden skal huse et nationalt testcenter for ubemandede fly.

Droner kan lave super detaljerede billeder af terræn og bruges for eksempel til minerydning. Derfor gæstede forsvarsministeren fredag Odense Lufthavn for at se nærmere på dem.

- Vi har en række opgaver, hvor vi vil kunne bruge det, blandt andet til overvågning af det arktiske område. Det er godt, at der er dynamiske, aktive danskere, som tager fat, siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S).

Grunden til at besøget skete i Odense Lufthavn skyldes, at blandt andre Syddansk Universitet og 30 virksomheder har dannet et netværk, som vil etablere et nationalt testcenter for droner. Det er noget, som de, der producerer droner, sætter stor pris på.

- Det vil jo være en kæmpe lettelse for os at have et sted, hvor vi kan få testet vores udstyr under sikre forhold og få noget kvalificeret hjælp, siger Søren Rolin, der er indehaver af Skyview i Hillerød, som producerer droner.

Odense Lufthavn har tidligere været brugt til test af droner og regnes for velegnet til at huse et testcenter.

- Odense er langt fremme på banen. Men hvor testcenteret kommer til at være, det er vist for tidligt at sige, siger Nick Hækkerup.

Søren Rolin vil dog være tilfreds med et testcenter på Fyn.

- Det ligger perfekt. Det ligger jo så meget midt i, som det overhovedet kan. Så det synes jeg er meget fint, siger han.

Oversigt

    Oversigt