Fortsat indsats mod graffitti

Kampen mod graffiti på landets togstationer bliver nu permanent. Det gælder blandt andet på større fynske stationer.

En et-årig forsøgsordning om at bekæmpe graffiti på landets togstationer gøres nu permanent. Det har transportministeren aftalt med de trafikpolitiske ordførere fra Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Det betyder, at der fremover anvendes op til fem millioner kroner årligt til at fjerne graffiti og dermed skabe tryghed for passagerne på områderne omkring togstationerne.

- Graffiti er med til at genere folk, når de skal med toget, og det skaber utryghed blandt mange passagerer, siger transportminister Hans Christian Schmidt (V) og fortsætter:

- I 2010 har der for første gang været sat ind på at få fjernet al graffitien på et stort antal stationer. Nu gælder det om at holde indsatsen ved lige, der hvor det har størst effekt for flest mulige passagerer. Det er primært stationer i hovedstadsområdet samt større stationer på Fyn og i Jylland.

I 2011 vil der blive gennemført en undersøgelse blandt passagererne for at sikre en fortsat målretning af indsatsen.

Banedanmark står for indsatsen, som skal målrettes efter, hvordan passagererne oplever stationen, når de opholder sig på stationsområderne.

Oversigt

    Oversigt