Fortsat valgkamp i fynske lygtepæle

Natten til lørdag var sidste frist for at fjerne valgplakater fra lygtepælene. Men der hænger stadig flere fynske poltikere rundt omkring. De skal fjernes, ellers får de en regning fra Energi Fyn.

Selvom det er mere end en uge siden, folketingsvalget fandt sted, ser det nogle steder ud som om, der stadig er valgkamp. Fristen for at pille valgplakater ned udløb til midnat, men ikke alle politikere har overholdt den frist.

SFs Sanne Schroll, Anne Baastrup og Karsten Hønge, Mathias Kryspin Sørensen fra De Radikale, Liberal Alliances Merete Riisager, Venstres Jakob Ellemann Jensen, Per Kristensen, Lars Chr. Lilleholt - og Mark Grossmann fra De Konservative - politikere fra begge fløje hænger stadig rundt omkring i de fynske lygepæle.

På Dalumvej i Odense finder vi plakater med Socialdemokraternes Carsten Hansen, og det beklager han.

- Vi har hængt over tusind plakater op, og hver gang jeg har fået en henvendelse om, at der hang en ekstra plakat, er vi ude at pille dem ned. Men det er smuttet et enkelt sted eller to, og det er jeg ked af, siger Carsten Hansen til TV 2/FYN.

Lygtepælene er Energi Fyns ejendom, så det er dem, der nu vil tage affære.

- Vi tager kontakt til de politiske foreninger og beder om at få dem pillet ned. Hvis ikke det sker, så må vi selv ud og pille dem ned, selvom vi ikke har de store ressourcer til det i dag, siger Palle Nielsen, entrepriseleder hos Energi Fyn.

Energi Fyn rykker dog ikke ud her i weekenden. Politikerne får et par dages ekstra frist, men hvis de ikke reagerer på en venlig henvendelse fra Energi Fyn, koster det.

- Så sender vi en lille faktura til de forskellige politiske foreninger. Det kan være alt lige fra 500 til 2000 kroner afhængig af, hvor meget tid vi bruger på det, fortæller Palle Nielsen.

Men den regning kommer Carsten Hansen nu muligvis i forkøbet.

- Nu er jeg blevet opmærksom på dem her på Dalumvej, og jeg tager straks henvendelse til den lokale partiformand, og så bliver de fjernet, siger Carsten Hansen.

Hos Energi Fyn oplever de, at politikerne ikke kan huske, hvor plakaterne hænger - ofte fordi de ikke selv har hængt dem op.

- Det er vores indtryk, at det er en klar forglemmelse, men når vi retter en henvendelse til dem, plejer de gerne at komme og pille dem ned med det samme, siger Palle Nielsen.

Oversigt

    Oversigt