I det fynske folks tjeneste

Fortsatte forhandlinger i buskonflikten

De regionale busser holder stille og kommer næppe ud at køre før mandag; men der er fuld gang i forhandlinger mellem parterne i håb om at finde en løsning, chaufførerne kan acceptere.

Der forhandles på livet løs for at få de regionale busser ud at køre igen

Lørdag og om nødvendigt søndag med er repræsentanter for buschaufførerne, Arriva, FynBus og 3F i løbende telefonisk kontakt i forsøget på at løse den ugelange konflikt.

- Der kommer ikke nogen løsning lørdag. Der er nogle ting vi skal undersøge, men om der sker noget søndag er ikke til at sige, siger Helle Madsen, fællestillidsmand for chaufførerne i Arriva.

Hun vil ikke ud med, hvad der er i spil før det hele er på plads.

Under alle omstændigheder kommer der ingen busser ud at køre før tidligst mandag, efter chaufførerne har holdt fagligt møde fra morgenstunden.

De regionale chauffører nedlagde arbejdet mandag d. 1. september i protest mod en ny køreplan, der trådte i kraft 24. august.

Fra starten viste det sig at køreplanen ikke hang sammen. Chaufførerne fik ingen pauser, de blev stressede over at skulle overholde stramme tider og sure passagerer på grund af forsinkelser.

Chaufførerne har afvist to mæglingsforslag fra FynBus og Arriva, senest fredag.

De vil have den gamle køreplan tilbage, mens FynBus gennemgår den ny plan fra bunden og laver en plan, der hænger sammen.