I det fynske folks tjeneste

Fortsatte varetægtsfængslinger i terrorsag

De fem sigtede i terrorrsagen i Odense blev tirsdag formiddag ved et lukket retsmøde fængslet i yderligere fire uger frem til 13. marts. For første gang fik pressen lov til at overvære oplæsningen af nogle af kendelserne.

Terrorsagen i Østre Landsret som vanligt skarpt bevogtet Foto: Arkivfoto

Rettens begrundelse for den fortsatte fængsling af den ene sigtede var at han er sigtet for forsøg på fremstilling af en bombe, og at han kan påvirke efterforskningen, hvis han løslades.

Den ene sigtedes advokat kærede til landsretten, fordi hans klients helbred har lidt skade i fængslet. Den sigtede skal nu helbredsundersøges.

Anklagemyndigheden afgav på retsmødet en såkaldt indstilling til statsadvokaturen, hvilket kan være et tegn på, at efterforskningen af sagen er nær en afslutning.

Mere end det vil anklageren, Jakob Beyer ikke komme nærmere ind på. Han vil heller ikke afsløre hvad hans instilling går ud på eller hvor mange sigtede der samlet er i sagen.

De fem sigtede har siddet i varetægtsfængsel siden de blev anholdt under en storstilet politiaktion i Odense d. 5. september 2006.