Forudsigelse: - Der kan komme mange flere fynske vindjob

Flere fynske virksomheder i vindindustrien ansætter i øjeblikket uhæmmet. Og udviklingen har slet ikke peaket endnu, spår aktieanalytiker.

Søg trygt et job i den fynske vindindustri.

De fynske vindmølleproducenters succes i øjeblikket kan nemlig sagtens vise sig at holde i mange år ud i fremtiden.

Det spår aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen.

- Det marked, vi har omkring Danmark og Nordeuropa, ser ud til at forblive stærk i hvert fald de næste fem-seks år ud i fremtiden, siger Jacob Pedersen og fortsætter: 

- Og mit bedste bud er også, at i takt med, at prisen på havvind falder, når vi kigger fremad, så bliver der efterspørgsel efter mere. Havvindmøller kan altså sagtens vise sig at blive en succes, som bliver langt større end den skala, vi kender i dag.

Torsdag kunne MHI Vestas fortælle, at de har ordrebogen på plads hele fem år ud i fremtiden. Ligesom de øvrige virksomheder, som arbejder i vindindustrien på Lindø, også har succes med pæne regnskaber og ordrebøger.

Det er der ifølge Jacob Pedersen en ganske god grund til:

- Der bliver opført og skal opføres rigtig mange havvindmøller i og omkring Danmark i øjeblikket. Og det er nogle rigtig store havvindmøller. Derfor giver det rigtig god mening  at producere dem i nærheden af, hvor de skal stilles op. Det har virksomhederne specialiseret sig i og er blevet dygtige til på Lindø, siger Jacob Pedersen.

Havvindmøller kan blive stor succes, mener aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen.

Oversigt

    Oversigt