Forundring og hån møder Heitmann

Fynske Jane Heitmann er røget ud i et digitalt stormvejr, efter at have spurgt sundhedsministeren, hvad hun vil gøre ved danskernes usunde levevis i weekenderne.

Alene på TV 2/FYNs Facebook-side har 30 brugere kommenteret politikernes spørgsmål til sundhedsministeren.

- Sådan et spørgsmål burde være en klokkeklar eksklusionsgrund i et parti der kalder sig liberalt. 18.000 kr lige ned i lokummet, pinligt af Venstre, skriver Søren Kottal.

3004 heitmann

I et såkaldt §20-spørgsmål har Jane Heitmann fremsendt følgende til sundhedsministeren:

- Vil ministeren oplyse, hvad hendes holdning er til, at danskerne ifølge Politiken den 27. april 2013 lever markant mere usundt i weekenderne - og om ministeren overvejer initiativer for at ændre disse vaner?

Men den slags kan man slet ikke spørge om, lyder den nærmest entydige dom fra de sociale medier.

- Det er et ufatteligt dumt spørgsmål fra Jane Heitman, hun burde altså holde op med at bruge unødvendigt tid på sådan noget. Venstre ville med absolut have priserne ned på især grænsehandlen for at bremse den. Skal de også til at bestemme hvad vi køber i weekenden . Nu stopper de altså, skriver Signe Høyer Jørgensen.

1803 heitmann

Men trods stormvejret på de sociale medier fortryder Jane Heitmann ikke sit spørgsmål.

- Skal vi diktere danskernes sundhed? - Nej - vi skal hverken diktere, moralisere eller løfte pegefingre. Vi skal appellere til almindelig sund fornuft :-) Jeg kan forstå, at der pågår et arbejde under Sundhedsministeren, hvor man bl.a. er igang med at revidere kostråd - egentlig vil jeg bare gerne vide hvad det er for arbejde som pågår og hvilken vej det peger, skriver den udskældte politiker på sin facebook-profil.

Se debatten på Facebook

Oversigt

    Oversigt