Forvaltning godkender arabisk friskole

Familiefonden ser ud til at få grønt lys til at etablere en arabisk friskole i Marslev. Trods massive protester fra lokalområdet indstiller Miljø- og Kulturforvaltningen i Kerteminde, at lokalplanen for den nye skole bliver godkendt.

Selvom 1688 borgere i Marslev har skrevet under på en protest mod en arabisk friskole i Marslev, ser den nu ud til at være rykket tættere på.

Borgergruppens argumenter om at skolen vil føre til en stor trafikbelastning i den lille by bliver fejet af bordet af Miljø- og Kulturforvaltningen.

- Borgergruppen har argumenteret med at vi skal sige nej på grund af støj og trafikgener. Hvis vi politikere siger nej på den baggrund, vil vi ikke kunne bruge bygningerne til noget som helst, siger Torben Andersen(SF), der er formand for Miljø- og Kulturforvaltningen. 

Tirsdag skal sagen behandles politisk i udvalget, og indstillingen fra forvaltningen går på, at lokalplanen bliver godkendt, og at dermed bliver givet tilladelse til oprettelse af friskolen.

Roser Skolen skal drives af Familiefonden i bygninger, der tidligere husede en virksomhed i Marslev. Familiefonden formand er imam Abu Bashar, og han blev kendt i forbindelse med Muhammed-tegningerne, hvor han rejste rundt i Mellemøsten for at skaffe støtte til protest mod Muhammed-tegningerne.

Se forvaltningens indstilling her

Oversigt

    Oversigt