Fotografering kan have udløst dobbeltdrab

Forklaring på drabene i Tusindårsskoven kan være, at våbenmand var vred over at blive fotograferet.

Det var muligvis den brændende interesse for at fotografere, som kostede Bjarne Johansen og hans partner Heidi Nielsen livet i Tusindårsskoven i Odense.

Politiets hælder mere og mere til teorien om, at Johansens iver efter at fotografere situationer og personer fik en ukendt mand til at affyre mindst 18 skud mod overlægen og økonomidirektøren.

Fyns Politi siger til TV2, at Bjarne Johansen tidligere har taget billeder, som han har afleveret til politiet, fordi han mente, at de kunne interessere ordensmagten.

- Han fotograferede alt muligt. For eksempel en ulovligt parkeret bil på hospitalets område, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til Ritzau.

- Det kunne nogle gange give uoverensstemmelser, tilføjer han.

Nogle af de fotograferede blev simpelt hen vrede og sure over at blive foreviget.

- Han tog billeder af alle mulige situationer og visse typer af mennesker, siger Henrik Justesen.

Drabet på Bjarne Johansen og Heidi Nielsen skete 13. april om aftenen, mens de var ude på deres sædvanlige aftentur.

Et vidne har fortalt om en mand i samme område. Han var iført en lang grønlig frakke, og han havde en sæk med noget tungt i over skulderen.

Politiets teori er, at dette kan være gerningsmanden, der var på vej ud for at prøveskyde en maskinpistol.

Tilfældigt har parret så mødt manden med det farlige våben.

- De har overrasket gerningsmanden med maskinpistolen, og har Bjarne Johansen så tilmed taget et billede af ham, er det nok der, det er gået galt, siger vicepolitikommissær Jack Liedicke ifølge P4 Fyn.

Trods stor omtale af manden i den lange grønlige frakke har politiet ikke fået yderligere viden om ham. Manden bar briller og er formentlig først i 40erne.

Det var en hundelufter, der fandt det dræbte par den 14. april. Siden da har politiet talt med over 300 mennesker i forsøget på at indkredse drabsmanden.

I første omgang samlede politiets interesse sig om et par eneboere i området, men ingen af dem kan knyttes til dobbeltdrabet.

Oversigt

    Oversigt